Ούτε σε 10 χρόνια δεν θα κλείσει κανάλι λόγω προσφυγών στη Δικαιοσύνη

Είναι πολύ πιθανό να μην κλείσει κανένα κανάλι εξ αιτίας δεκάδων νομικών προσφυγών και επιπλοκών. Ακόμα και αν το ΣΤΕ κρίνει ότι καλώς (!!!) αδρανοποίησαν το ΕΣΡ, ο περιορισμός των αδειών εθνικής εμβέλειας σε τέσσερις, χωρίς να είναι γνωστός ο αριθμός των περιφερειακών και κυρίως των θεματικών αδειών, θα δημιουργήσει μια εκκρεμοδικία τουλάχιστον δέκα ετών!

Έτσι εξηγείται γιατί τα τα κανάλια που κλείνουν αναγγέλουν το πρόγραμμα του χειμώνα! Και δεν είναι μόνον αυτό. Προσφυγές θα έχουμε και για άλλα επιμέρους ζητήματα όπως:

- ο έλεγχος «πόθεν έσχες» είναι μια χρονοβόρος διαδικασία, η οποία απαιτεί πιστοποιητικά από τράπεζες και ανεξάρτητες εκτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων. Η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού επιστράτευσε την ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton, την ανάδοχο εταιρεία για τον έλεγχο των στοιχείων στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού, η οποία το μόνο που προλάβαινε να κάνει είναι μια απλή αντιπαραβολή στοιχείων.  

- Ο κάθε χαμένος του διαγωνισμού, πληρώνοντας ένα χαμηλό τίμημα θεματικής άδειας και απαλλασσόμενος από το πολυδάπανο πρόγραμμα της ενημέρωσης, θα μπορεί να διεκδικεί μεγάλο μερίδιο της διαφημιστικής πίτας.Αυτό θα κινητοποιήσει νομικά τους τέσσερις που πήραν άδεια,

- Ο κ. Παππάς επειδή βιαζόταν, μεταβίβασε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (με την υπουργική απόφαση 4297/2016) μόνο την αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και όχι την  εφαρμογή και την εποπτεία του.    

Το τί έπαθε είναι απλό: Χωρίς να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης των εθνικών, των θεματικών και των περιφερειακών αδειών καθώς και χωρίς το ΕΣΡ:

- Δεν μπορούν να ξεκινήσουν νέοι εθνικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.

- Δεν μπορεί να πέσει μαύρο σε παλαιούς εθνικούς ή και περιφερειακούς.
Τέλος, από την προκήρυξη δεν προβλέπεται χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την έναρξη των νέων σταθμών ούτε ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού για τον επανασυντονισμό των δεκτών, ούτε ποιος θα επωμισθεί το κόστος.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης