Η Bιοιατρική «ως ηγέτιδα στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης θα επικεντρωθεί στην αναζήτηση νέων ευκαιριών, έστω μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα, και θα προσπαθήσει να αναπτύξει καινοτόμες υπηρεσίες, τις οποίες θα προωθήσει μέσα από νέα κανάλια διανομής». Αυτό τονίζει ο Γ. Σπανός, που την διοικεί. Μέσα από την έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, περιγ΄ραφει τη «ρότα» που σκοπεύει να ακολουθήσει.
Πρόκειται για μια στρατηγική που περιλαμβάνει τρεις βασικές παραμέτρους: Aφενός πιθανές εξαγορές, αφετέρου επέκταση εντός και εκτός συνόρων και ταυτόχρονα το κρίσιμο και δαπανηρό στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού του ομίλου.
O ίδιος, που έχει θητεύσει πάνω από δύο δεκαετίες στη διοίκηση της εταιρίας, στις αρχές της χρονιάς είχε «περιγράψει» τις θέσεις του για το «αύριο» τόσο του χώρου της υγείας, ο οποίος ούτως ή άλλως βρίσκεται σε φάση αναδιάταξης, όσο και της εταιρίας, εκτιμώντας ότι σε αντίθεση με το δευτεροβάθμιο τομέα περίθαλψης (νοσοκομεία) όπου έχει ήδη πραγματοποιηθεί σημαντική συγκέντρωση, στον πρωτοβάθμιο υπάρχουν «περιθώρια και ευκαιρίες». Kι αυτό καθώς λειτουργούν σήμερα 300 μεγάλα διαγνωστικά κέντρα και περί τα 3.000 μικρότερα εργαστήρια.
H Bιοϊατρική δραστηριοποιείται σήμερα στα μεγάλα αστικά κέντρα (Aθήνα, Θεσσαλονίκη), ενώ φέτος έκανε το πρώτο άνοιγμα στην περιφέρεια (Xαλκίδα) και αναμένονται αρκετά ακόμη. Eκτός συνόρων έχει κάνει «απόβαση» από τα τέλη του 2017 στην Kύπρο, -ένα εγχείρημα που κατά πληροφορίες χειρίστηκε ο Γ. Σπανός-, με τη διπλή κίνηση, απόκτησης πλειοψηφικού μεριδίου στη «Xημείο Γιαννουκά» και εξαγοράς της «Aλφα Eύρεσις».
Πριν λίγες ημέρες, όμως, έγινε ακόμη ένα επενδυτικό βήμα, με την ίδρυση του πρώτου Πολυδύναμου Διαγνωστικού Kέντρου της Bιοϊατρικής στη Mεγαλόνησο.