Το ελληνικό κρασί κάνει θραύση σε ΗΠΑ - Καναδά

Υπάρχει ελπίς; Ναι υπάρχει αλλά... έξω από την Ελλάδα! Η κυρία Βασιλική, σύζυγος του Θανάση Παρπαρούση της γνωστής Οινοποοίας, ετοίμασε ένα μενού, συνδυάζοντας αυθεντικές ελληνικές γεύσεις με τα εκλεκτά κρασιά του πατρινού οινοποιείου: μεταξύ άλλων, χταπόδι με φάβα Σαντορίνης δίπλα σε μια Νεμέα Reserve του 2010, ψητό αρνάκι δίπλα σ’ ένα Taos του 2008, πλατό τυριών και παραδοσιακών γλυκισμάτων δίπλα σε έναν Μοσχάτο Οίνο Ρίου Πατρών και μια Μαυροδάφνη. 

Η επιτυχία ήταν εντυπωσιακή: όλες οι βραδιές σε εστιατόρια της Νέας Υόρκης, της Βοστώνης, του Χιούστον, του Μόντρεαλ ήταν sold out. Και μη βιαστείτε να υποθέσετε ότι επρόκειτο για ομογενείς. Οι περισσότεροι ήταν... βέροι Αμερικανοί και Καναδοί.

Με τέτοιες κινήσεις (και όχι μόνο) οι εξαγωγές ελληνικών κρασιών προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά την τελευταία πενταετία έχουν σημειώσει αύξηση 39% και 55%, αντίστοιχα. 

Επίσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που εκπόνησε η Accu Poll, το 79% των καταναλωτών σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Σαν Φρανσίσκο, Σικάγο, Βοστώνη, Χιούστον, Ντάλας και Σιάτλ, με οικογενειακό εισόδημα άνω των 50.000 δολαρίων και πανεπιστημιακή εκπαίδευση, γνώριζαν το ελληνικό κρασί.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης