Σύντομα ο εξευτελισμός των λαϊκιστών
Oi λαϊκιστές ανά την Ευρώπη είναι τελικά φαιδρά πρόσωπα χωρίς σχέδιο, χωρίς καμία ουσία, κυριολεκτικά επικίνδυνοι όταν αναλαμβάνουν την εξουσία. Δίνουν μάχη για την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αδίστακτα εισπράττουν μυθικά ποσά ως μισθούς όχι μόνο των εαυτών τους αλλά και υπαλλήλων τους.
Έτσι ο ασήμαντος λαϊκιστής Φάραντζ που έφερε το Brexit, εισέπραττε ακόμα και μετά το δημοψήφισμα, τον μισθό του ως ευρωβουλευτής (25-30.000 ευρώ το μήνα χώρια τα έξτρα και με πληρωμένα όλα του τα έξοδα, συν πληρωμένοι υπάλληλοι που επιλέγει).
Ωραίο δεν είναι να σε πληρώνει κάποιος 1.000 ευρώ την ημέρα για να τον βρίζεις ότι πρέπει να διαλυθεί;
Μια άλλη επικίνδυνη λαϊκίστρια ονόματι Λεπέν που ζητά κλειστά σύνορα για την Γαλλία και έξοδο από το ευρώ με επιστροφή στο φράγκο, διαπιστώθηκε ότι εισέπραξε 300.000 από αυτά τα παλιόχαρτα που λέγονται ευρώ, για να πληρώνονται συνεργάτες της!
Δηλαδή το είδε βολικό να τους βαφτίσει ψευδώς ευρω- συνεργάτες, ώστε αντί να τους πληρώνει το ακροδεξιό κόμμα της, να τους πληρώνει η "κακιά" ενωμένη Ευρώπη. Μάλιστα επειδή ΑΡΝΕΙΤΑΙ να επιστρέψει το παραπάνω ποσό, της κρατούν πλέον 7.000 ευρώ το μήνα από τον μισθό της (ως ευρωβουλευτής) μέχρι τέλους της θητείας της. (Θα της μένουν μόνο 18-20.000 ευρώ το μήνα πια...).
Τέλος, μια και μιλάμε για εθνικά νομίσματα και λαϊκισμό, δυστυχώς ούτε ένας δεν είδε τι είπε ο κ. Ξυδάκης όταν μας συνέστησε να ανοίξει μια συζήτηση για την δραχμή. ΟΛΟΙ, είδαν μια έμμεση παρότρυνση να αλλάξουμε νόμισμα για να σωθεί η χώρα από την λιτότητα επτά χρόνων.
Όμως ο κ. Νίκος Ξυδάκης εν τη ρύμη του λόγου του έδωσε και την απάντηση για το αν χρειαζόμαστε τη δραχμή: ΔΕΝ την χρειαζόμαστε! Είπε επί λέξη: "Υπήρξαν περίοδοι που η χώρα τα πήγαινε καλά και είχε δραχμή. ΔΕΝ ΗΤΑΝ βέβαια η δραχμή που το έκανε, αλλά τα πράγματα που έκανε η χώρα".
Τι είπε ο Ξυδάκης χωρίς ίσως να τα καταλάβει και ο ίδιος; Ότι δεν είναι το νόμισμα που εγγυάται την πορεία μιας χώρας αλλά οι μεταρρυθμίσεις, το παραγωγικό μοντέλο, η πολιτική ηρεμία κ.α.
Δυστυχώς κανένας δεν απομόνωσε αυτή τη φράση του ώστε να μιλούν στα πάνελ για την ΜΗ αναγκαιότητα της δραχμής αλλά των μεταρρυθμίσεων (όπως είπε και ο... Ξυδάκης).