Άδεια πλατεία
H συγκέντρωση των "Παραιτηθείτε" ήταν σαν... "ψιχαλισμένο πεζοδρόμιο", για να θυμηθώ μια παλαιά φράση με την οποία περιγράφαμε πολιτικές συγκεντρώσεις την δεκαετία του 80. Ελάχιστος ο κόσμος, δεν υπήρχε οργάνωση, δεν υπήρχαν επικεφαλείς και ομιλητές, με λίγα λόγια κινητοποιήθηκαν μόνον άνθρωποι που εκπροσωπούσαν τον εαυτό τους, όχι ένα ενιαίο κίνημα.
Αυτό το τελευταίο είναι και η μοναδική είδηση της κινητοποίησης. Απεδείχθη ωμά, ότι ο Έλληνας δεν πιστεύει σε τίποτε νέο, στην πραγματικότητα περιμένει το παλιό πολιτικό σύστημα να διορθώσει πρώτα τον εαυτό του και μετά ότι κακό.
Έτσι, αφού κανένα κόμμα - πλην ΚΚΕ - δεν οργανώνει εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας,οι πλατείες μένουν άδειες. Απόδειξη ότι και οι συγκεντρώσεις των πάλαι ποτέ "αγανακτισμένων" κρυφοκομματικές ήσαν.
Με λίγα λόγια, στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε αν η εμφάνιση ενός Μακρόν θα αναστάτωνε το πολιτικό σκηνικό. Μοιάζει πολύ πιο πιθανό να τον θεωρούσαμε γραφικό, ειδικά αν είχε παντρευτεί και την κατά πολύ μεγαλύτερη δακάλα του. Όλα θα έμεναν ίδια.
Ωστόσο το κίνημα "Παραιτηθείτε" είναι υπαρκτό, απλώς είναι σε αναγκαστική αναμονή. Σίγουρα θα έρθει χρονικά η στιγμή που θα δεχθεί στους κόλπους του πολίτες μαζικά. (Για να καταλάβετε κάτι τέτοιο το έζησαν η Χρυσή Αυγή του 0,5% και ο Λεβέντης του 0,3%. Επειδή υπήρχαν στον χάρτη των κομμάτων μπήκαν στη Βουλή με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους αντίδρασης).
Τέλος υπάρχει ο Αρκάς που έγραψε: "Οι συγκεντρώσεις δεν έχουν κόσμο γιατί αυτοί που τις έκαναν, τώρα είναι στην εξουσία".