-->
 

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον πρώην Δήμαρχο Διονύση Γκοτσούλια

Θλίψη στην Κάτω Αχαΐα αλλα και στην ευρύτερη περιοχή από τον είδηση του θανάτου του Διονύση Γκοτσούλια, που διετέλεσε Δήμαρχος Κ. Αχαϊας από το 1995 έως το 2010. 

Ο 69χρονος έχασε τη μάχη με δύσκολη ασθένεια που τον ταλαιπώρησε αρκετό καιρό και την "πολέμησε" γενναία.

Νοσηλεύτηκε στην Αθήνα όπου υπεβλήθη σε βαριά θεραπεία ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας".

Δίπλα του συνέχεια, η αγαπημένη του σύζυγος Ρούλα και τα δύο λατρεμένα του παιδιά Εύη και Βασίλης Γκοτσούλιας.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Δευτέρα, στις 5μμ.

Το tempo24 εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην Δημάρχου.

 

Ποιός ήταν ο Διονύσης Γκοτσούλιας

Ο Διονύσιος Γκοτσούλιας γεννήθηκε το 1955 στην Κάτω Αχαΐα και έχει μια δίδυμη αδερφή. Σημαντικό ρόλο στην ζωή του είχε η μητέρα του, Ευγενία Γκοτσούλια, η οποία καταγόταν από την Χαραυγή, αφού από πολύ νεαρή ηλικία, μόλις 7 χρονών, ανέλαβε τα ηνία της οικογένειας, λόγω απώλειας του πατέρα του.

Το 1980 παντρεύτηκε την Σπυριδούλα Καπερώνη του Χρύσανθου και απέκτησαν δυο παιδιά, τον Βασίλη ο οποίος σπούδασε Μ.Β.Α Διοίκησης Επιχειρήσεων στην ΕΕΔΕ και την Ευγενία, η οποία σπούδασε στο ΑΤΕΙ Διοίκησης και Οικονομίας-Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, από την οποία και έχει αποκτήσει δυο εγγόνια.

Τελείωσε το εξατάξιο σχολείο της Κάτω Αχαΐας και το 1976-1977 εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία.

Την περίοδο 1977-1978 φοίτησε στην Σχολή ΚΑΤΕΕ, ως εργοδηγός Δομικών Έργων και στη συνέχεια, ως λάτρης του αθλητισμού, αγωνίστηκε με την φανέλα της Αχαϊκής, επί 11 συνεχή έτη (1974-1985).

Παράλληλα, εργάστηκε, κατά περιόδους, στην Δ.Ε.Η. (στα δίκτυα υψηλής τάσης), στον Ο.Τ.Ε. και στον Ο.Σ.Ε., ενώ από τo Νοέμβριο του 1992 είναι υπάλληλος στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Νέος, ενθουσιώδης, με οράματα και ανησυχίες, καθώς και διάθεση προσφοράς στον τόπο του, θέτει στόχους και αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά.

Η πρώτη επαφή με την πολιτική έγινε το 1986, όταν αποφασίζει να κατέβει στις εκλογές, με το ψηφοδέλτιο του κ. Δαμαλά, όπου και εκλέγεται Κοινοτικός Σύμβουλος. Εν συνεχεία, το 1990, εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς, ως Δημοτικός Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του κ. Καράμπελα, ο οποίος και του εμπιστεύεται την θέση Αντιδημάρχου Κάτω Αχαΐας, για την περίοδο 1990-1991.

Το 1994, έχοντας διαμορφώσει ολοκληρωμένη εικόνα και γνώση των αναπτυξιακών προβλημάτων του τόπου του, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά και αποφασίζει να ηγηθεί του συνδυασμού «Συνεργασία για την Αχαγιά», όπου και εκλέγεται για πρώτη φορά Δήμαρχος Κάτω Αχαΐας.

Στις εκλογές του 1998, του νεοσύστατου τότε Καποδιστριακού Δήμου και με τον συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλία για την Δύμη», εκλέγεται Δήμαρχος Δύμης, με ποσοστό 58%. Για τις επόμενες συνεχής δυο τετραετίες 2002 και 2006, οι πολίτες βλέποντας τα έργα, αλλά και τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο, τον εμπιστεύτηκαν και τον τίμησαν με τον ψήφο τους, αφού επανεξελέγην δήμαρχος με τον ίδιο συνδυασμό, και με ποσοστά 56% και 51%, αντίστοιχα.

Την περίοδο της δημαρχιακής θητείας του, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ) Ν. Αχαΐας, για τα έτη 1999-2010 και την περίοδο 2007-2010, διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε).