Η επιστημονική κοινότητα αποφάσισε κάποια στιγμή να αλλάξει ελαφρώς το όνομα των μετεωριτών όταν αυτοί εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο ο διαστημικός βράχος που μας επισκέπτεται λαμβάνει την ονομασία «μετέωρο».
Στις 8 Ιανουαρίου του 2014 εισήλθε στη Γη με ταχύτητα 216 χιλιάδων χλμ./ώρα ένα μετέωρο που έγινε ορατό στον ουρανό της Παπούα Νέα Γουινέα. Κάποιοι ειδικοί είχαν τότε κάνει την εκτίμηση ότι ο μετεωρίτης αυτός δεν ήταν… γέννημα θρέμμα του ηλιακού μας συστήματος αλλά είχε εισέλθει σε αυτό από κάποια άλλη περιοχή του γαλαξία μας.
Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Astrophysical Journal» ο διάσημος καθηγητής αστρονομίας Άβι Λόεμπ που έχει διατελέσει πρόεδρος του τμήματος αστρονομίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και ο συνάδελφος του Αμίρ Σιράτζ επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι ο μετεωρίτης που έλαβε την ονομασία Α 2014 προέρχεται από άλλο αστρικό σύστημα γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο, γνωστό σε εμάς, επισκέπτη της Γης προερχόμενο από άλλο σημείο του γαλαξία.
Αν η μελέτη αποδειχθεί ορθή αυτό σημαίνει ότι χάνει τα πρωτεία του πρώτου διαστρικού επισκέπτη του ηλιακού μας συστήματος ο αστεροειδής «Ουμουαμούα»που εντοπίστηκε το 2017 να κυκλοφορεί μέσα σε αυτό.
Ο αστεροειδείς αυτός που το όνομα του σημαίνει «αγγελιοφόρος από μακριά που κατέφθασε πρώτος» στη γλώσσα της Χαβάης περιβάλλεται από έναν αέρα μυστηρίου, λόγω του περίεργου για αστεροειδή πεπλατυσμένου σχήματός του, και έχουν αναπτυχθεί διαφόρων ειδών θεωρίες για αυτόν ανάμεσα στις οποίες και μια που τον θέλει εγκαταλελλειμένο διαστημόπλοιο εξωγήινων.
https://www.youtube.com/watch?v=5z3K85QSK6c