Πέθανε, τα ξημερώματα της Τρίτης, ο θρυλικός τραγουδιστής της φολκ μουσικής Τζον Πρινέ, «χτυπημένος» από τον κορωναϊό.
Ο Πρινέ έχασε τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο Vanderbilt University Medical Center στο Νάσβιλ.
Ο τραγουδιστής εδώ και χρόνια πάλευε με το καρκίνο και η κατάσταση της υγεία επιδεινώθηκε ραγδαία από τον κορωναϊό.
Από τις 26 Μαρτίου ο Πρινέ νοσηλευόταν με συμπτώματα της νόσου, ενώ ήδη τον είχαν ταλαιπωρήσει πολύ καρδιακά προβλήματα. Ο ίδιος είχε αντιμετωπίσει καρκίνο στον λαιμό το 1998 και στον πνεύμονα το 2013. Παρόλο που είχαν επηρεάσει τη φωνή του, δεν σταμάτησε να περιοδεύει μέχρι πριν από ένα χρόνο.
Η αφιέρωση της Μπάεζ
Μετά την ανακοίνωση ότι εισήχθη στο νοσοκομείο, η Τζόαν Μπάεζ (Joan Baez) από την κουζίνα του σπιτιού της, τού αφιέρωσε ένα από τα τραγούδια του που είχε παίξει στο παρελθόν και το οποίο συγκαταλέγεται στις εμβληματικές ερμηνείες της: το «Hello in There».
Το τραγούδι είχε αρχικά τραγουδήσει η Μπάεζ στο αγαπημένο της άλμπουμ, το «Diamonds and Rust», το 1975.
«Θέλω να τραγουδήσω ένα τραγούδι για τον Τζον Πρίνε -που είναι φίλος και ομότεχνός μου τραγουδιστής-τραγουδοποιός- και τη γυναίκα του, τη Φιόνα» είπε στην κάμερα η Μπαέζ.
«Ο Τζον Πρίνε είναι σε κρίσιμη κατάσταση σε μηχανικό αναπνευστήρα λόγω του κορωναϊου και η σύζυγός του επίσης αποδείχθηκε θετική στο τεστ. Τζον, αυτό το τραγούδι από τα δικά σου που έχω τραγουδήσει είναι ένα από τα τραγούδια του ρεπερτορίου μου που ζητούν περισσότερο απ’ όλα, για περισσότερα από 40 χρόνια. Άφησέ με λοιπόν να σου το τραγουδήσω και να το στείλω μαζί με τις καλύτερες ευχές μου και τις προσευχές μου».
Οι αυταρχικές χώρες είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος για την Δημοκρατία και την Δύση. Ο αυταρχισμός τι κάνει; Μεταμφιέζεται σε (δήθεν) Δημοκρατία.
Κάνει εκλογές, διατηρεί Κοινοβούλια, υιοθετεί λειτουργίες του δυτικού τρόπου ζωής π.χ. στην οικονομία, ακόμα και στην κοινωνία αλλά αυτή είναι η βιτρίνα.
Υποβλήθηκε από ουτις στις Κυρ, 03/10/2021 - 13:35.
Είχε πράγματι πλάκα η ιδέα το Πεδίον του Άρεως να ονομαστεί... "Mars Field" για τους τουρίστες. Έβαλαν και ταμπέλες οι αθεόφοβοι και έτσι ενώ ο τουρίστας έβλεπε στο χάρτη "Pedion Areos", όταν θα γύριζε στην πατρίδα του θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι στην Ελλάδα πήγε και στον πλανήτη... Άρη.
Αν δηλαδή ένα χωριό ονομάζεται Πέτρες το γράφουμε Stones κι αν ποτέ το βρει ο τουρίστας γράψτε μας. Όμως η πλάκα συνεχίζεται ακόμα καλύτερη στο διαδίκτυο όπου ονοματίστηκαν εκ νέου όλες οι στάσεις του Μετρό. Δείτε τη χιουμοριστική προσέγγιση.