Michel Berger: H Google τιμά τον Γάλλο τραγουδιστή και συνθέτη
Υποβλήθηκε από m.t στις Πέμ, 28/11/2019 - 10:05.
Ο Michel Berger κυριάρχησε για δύο δεκαετίες στη γαλλική ποπ μουσική σκηνή. Έγραψε πολλά τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν διάφοροι καλλιτέχνες όπως οι Françoise Hardy, Johnny Hallyday, France Gall.
Το τραγούδι «Celui qui chante», από το οποίο είναι εμπνευσμένο το σημερινό Doodle, γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από τον Berger, το 1980.
Η Γαλλίδα τραγουδίστρια France Gall (Φρανς Γκαλ) ξελογιάστηκε από την μουσική του Berger όταν άκουσε το τραγούδι του «Attends-moi» το 1973.
Κατά την διάρκεια μιας ραδιοφωνικής εκπομπής, η Gall ρώτησε την γνώμη του για τα τραγούδια που ο τότε παραγωγός της ήθελε να ηχογραφεί. Παρόλο που ήταν ανήσυχος για την ποιότητα των τραγουδιών, δεν ετίθετο θέμα συνεργασίας.
Έξι μήνες αργότερα, αφού έκανε τα φωνητικά για το τραγούδι «Mon fils rira du rock'n'roll» στον καινούριο δίσκο του Berger, ο μάνατζερ της τραγουδίστριας ζήτησε από αυτόν να της γράψει τραγούδια. Η Gall είχε ήδη αποφασίσει ότι «θα είναι αυτός και κανένας άλλος».
Το 1974, το «La Déclaration d'amour» ήταν το πρώτο τραγούδι από μια σειρά επιτυχιών που σηματοδότησε την καριέρα της Gall. Στο μεταξύ, οι δυο καλλιτέχνες, των οποίων η σχέση έγινε κάτι παραπάνω από μουσική, παντρεύτηκαν στις 22 Ιουνίου 1976.
Από τον γάμο τους μέχρι και τον θάνατο του Berger, το 1992 από καρδιακή ανακοπή, η France Gall τραγούδησε αποκλειστικά κομμάτια του Γάλλου συνθέτη, ενώ από τη δεκαετία του 1980 ήδη είχαν ξεκινήσει την από κοινού έντονη ακτιβιστική τους δραστηριότητα για τα παιδιά της Αφρικής, συνεργαζόμενοι με τις γαλλικές ομάδες «Τραγουδιστές χωρίς σύνορα», «SOS Αιθιοπία» και «Action Écoles».
Οι αυταρχικές χώρες είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος για την Δημοκρατία και την Δύση. Ο αυταρχισμός τι κάνει; Μεταμφιέζεται σε (δήθεν) Δημοκρατία.
Κάνει εκλογές, διατηρεί Κοινοβούλια, υιοθετεί λειτουργίες του δυτικού τρόπου ζωής π.χ. στην οικονομία, ακόμα και στην κοινωνία αλλά αυτή είναι η βιτρίνα.
Υποβλήθηκε από ουτις στις Κυρ, 03/10/2021 - 13:35.
Είχε πράγματι πλάκα η ιδέα το Πεδίον του Άρεως να ονομαστεί... "Mars Field" για τους τουρίστες. Έβαλαν και ταμπέλες οι αθεόφοβοι και έτσι ενώ ο τουρίστας έβλεπε στο χάρτη "Pedion Areos", όταν θα γύριζε στην πατρίδα του θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι στην Ελλάδα πήγε και στον πλανήτη... Άρη.
Αν δηλαδή ένα χωριό ονομάζεται Πέτρες το γράφουμε Stones κι αν ποτέ το βρει ο τουρίστας γράψτε μας. Όμως η πλάκα συνεχίζεται ακόμα καλύτερη στο διαδίκτυο όπου ονοματίστηκαν εκ νέου όλες οι στάσεις του Μετρό. Δείτε τη χιουμοριστική προσέγγιση.