Οργή καταγράφεται σε ορισμένα σημεία των εθνικών οδών από οδηγούς του κλάδου των Μεταφορών που ελέγχονται πάλι και πάλι από κλιμάκια της ΕΛΑΣ χωρίς να δικαιολογείται αυτή η περίεργη σπουδή. Ένα παράδειγμα είναι οι έλεγχοι στην Κορινθία όπου πλέον παρατηρούνται ακόμη και επεισόδια μεταξύ οδηγων και στελεχών της ΕΛΑΣ.
Πολλοί οδηγοί εκφράζουν παράπονα στην αρχή αλλά και θυμό στη συνεχεια, γιατί ελέγχονται διαρκώς με αποτέλεσμα την απώλεια χρόνου, τις καθυστερήσεις στην παράδοση εμπορευμάτων, την επιβολή άδικων μικροπρόστιμων, που πολλές φορές μετατρέπουν το δρομολόγιο σε ζημιογόνο κ.ο.κ.
Αναρωτιούνται δε, τι νόημα έχουν αυτοί εντατικοί έλεγχοι όταν οι Μεταφορές έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία. Εδώ και 14 μήνες καταγράφεται πτώση τζίρου στο -40%, ενώ πολλοί αυτοκινητιστες έχουν σηκώσει χειρόφρενο μη βρίσκοντας έργο.
Την ώρα που ανοίγει η αγορά και η κυβέρνηση ελπίζει σε συνολική αργή έστω, ανάκαμψη ώστε να περιορίσει τα δισ. που διανεμει κάθε μήνα σε στηρίξεις κλάδων, ο κυριος κλάδος δηλαδή αυτός που μεταφέρει αγαθά στις αγορές και τις επιχειρήσεις μοιάζει να καταδιώκεται. Γνωρίζουν αυτή την τακτική τα αρμόδια υπουργεία και η κυβέρνηση; Και πώς το επιτρέπουν;
Στο μεταξύ έχουν αρχίσει να καταγράφονται και σκηνές... Νέας Σμύρνης στους εθνικούς δρόμους, αφού δεν είμαι λίγα τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και οδηγών. Οι πρώτοι πρέπει να πάνε οπωσδήποτε κλήσεις στους προϊσταμένους τους, οι δεύτεροι δεν αντέχουν την μόνιμη ταλαιπωρία. Ήδη κάποια από τα επεισόδια έχουν καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες.
Όπως δηλώνουν σκωπτικά πολλοί οδηγοί " η πανδημία λήγει το κυνήγι μας ξαναρχίζει". Και εξηγούν ότι πέρα από το ότι σε κάθε μεταφορά απαιτείται μια εξωφρενική γραφειοκρατία, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ κλήσεις αποδεικνύονται καταχρηστικές και σβήνονται μετά από προσφυγές αλλά με κόστος χρόνου και χρήματος.